Blekdžeka pamatnoteikumi

Blekdžeka pamatnoteikumi

Balanced count: Balansētā kāršu skaitīšanas sistēma. Šajā sistēmā plusu un mīnusu kārtis ir balansā. Tas nozīmē, ka saskaitot visu kāršu vērtību kavā, rezultāts būs 0.

Blackjack: Iespējami labākā kāršu kombinācija spēlē. Tā sastāv no dūža un jebkuras citas kārts ar vērtību “10” (piemēram, 10, Kalps, Dāma vai Karalis)

Bust: Zaudēta partija. Spēlētāja kāršu vērtība ir augstāka par 21.

Double/Double down: Likmes dubultošana. Ja spēlētājam ir labas kārtas, spēlētājs var dubultot savu likmi. Dīleris spēlētājam iedod vēl vienu kārti, pēc tam spēle beidzas.

Draw: Spēlētājs paņem vēl vienu kārto no krupjē pēc tam kad saņēmis pirmās divas kārtis.

Even money: Ja spēlētājam ir blekdžeks, bet dīlera pirmā kārts ir Dūzis, tad dīleris piedāvās iespēju “Even money” jeb izmaksāt naudu ar attiecību 1:1 (parasti 2:1). Šāda situācija dod iespēju spēlētājam izvairīties no likmes zaudēšanas.

Hard hand: Situācija, kad spēlētājam rokās nav Dūzis, tādēļ ir liela iespēja zaudēt partiju, ja tiks paņemta papildus kārts.

Hit: Spēlētājs pieprasa vēl vienu kārti no dīlera.

Insurance (Apdrošināšana): Šāda iespēja spēlētājam tiek piedāvāta, kad dīleris saņem kārti Dūzis, kas potenciāli var novest pie Blekdžeka. Šajā gadījumā spēlētājs var uzlikt pusi no sākuma likmes blakus esošajai likmei. Ja dīleris pēc tam saņem blekdžeku, spēlētājs saņems atmaksu par apdrošināšanu ar attiecību 2:1. Turpretim, ja dīleris nesaņem blekdžeku, tad spēlētājs zaudēs apdrošināšanas likmi.

Soft hand: Situācija, kad spēlētājam viena no kārtīm ir Dūzis.

Split (Sadalīšana): Ja spēlētājam rokās ir kārtis ar vienādu vērtību, tiek dota iespēja sadalīt kārtis un spēlēt ar katru kārti atsevišķi. Likmes vērtība tiek dubultota, kā arī spēlētājs var veikt papildus likmes uz katru no kārtīm.

Stand: Spēlētājs vairs nevēlas saņemt papildus kārtis.

Stand off (Neizšķirts): Situācija, kad gan spēlētājam, gan dīlerim ir kārtis ar vienādu kopējo vērtību. Šajā gadījumā nav uzvarētāja, tādēļ likmi atgriež spēlētājam.

Unbalanced count: Ja sakaitot visas kārtis kavā rezultāts nav 0, tad jāvadās pēc nesabalansētas kāršu skaitīšanas sistēmas noteikumiem.

Citi blekdžeka noteikumi atrodami blekdžeka noteikumu apkopotā mājaslapā blackjackonlinespele.eu. Pirms spēles uzsākšanas ir nepieciešams apgūt spēles noteikumus. Pretējā gadījumā spēlētājam nekad nebūs iespēja pilnībā izbaudīt spēli, turpretim spēlētājs kļūs dusmīgs zaudējumu dēļ.

Blekdžeks